W związku z głosowaniem w sprawie Brexitu i umowy o wystąpieniu Wielkiej Brytanii z UE na posiedzeniu plenarnym PE w środę w tym tygodniu Grupa S&D organizuje pożegnanie dla swoich eurodeputowanych z brytyjskiej Partii Pracy.

Wydarzenie to odbędzie się w środę, 29 stycznia 2020 roku w godz. 12:00 - 13:00 w sali PHS 3C050 w Parlamencie Europejskim w Brukseli.

Wydarzenie to będzie otwarte dla prasy, a rejestracja na to wydarzenie dostępna jest do wtorku do godz. 12:00 tutaj

Aby uhonorować ciężką pracę eurodeputowanych z brytyjskiej Partii Pracy przez ponad 45 lat w Parlamencie Europejskim oraz ich znaczący wkład w polepszenie życia ludzi w całej Europie, w imieniu Grupy S&D wystąpi szereg mówców, którzy wyrażą uznanie dla ich osiągnięć.

Richard Corbett i Theresa Griffin będą przemawiać w imieniu eurodeputowanych z brytyjskiej Partii Pracy; obok nich przemówią przewodnicząca Grupy S&D, Iratxe García Pérez i przewodniczący Parlamentu Europejskiego, David Sassoli. Głos zabiorą także wiceprzewodniczący wykonawczy Komisji Europejskiej, Frans Timmermans i przewodniczący PES, Sergej Staniszew.

Galeria mediów

GARCÍA PÉREZ Iratxe

Przewodniczący / Przewodnicząca

Tuttlies Utta
Head of Department

TUTTLIES Utta

Macphee Ewan

MACPHEE Ewan

Press Officer
Wielka Brytania

Grupa S&D: Nawet w czasach kryzysu nie ma miejsca na kompromisy, jeśli chodzi o demokrację i praworządność

Grupa S&D protestuje przeciwko barbarzyńskiemu ograniczeniu aborcji w Polsce!

Grupa S&D o programie prac Komisji na 2021 rok: „Nie ma czasu do stracenia w kwestii spełnienia oczekiwań obywateli UE!”